Цял Карамфил

Цял Карамфил

6.55 лв.
Производител MaxMarket
Модел: 4796006050083
Наличност Разпродаден

Кратко описание

Карамфил се използва в почти всяко ястие, за което се сетите от индийската кухня, а също така е популярен при приготвянето на месни, зеленчукови и рибни ястия.Карамфилът е изсушената, неотворена цветна пъпка на тропическото вечнозелено карамфилово дърво. Той е роден на островите Малук...

Описание

Карамфил се използва в почти всяко ястие, за което се сетите от индийската кухня, а също така е популярен при приготвянето на месни, зеленчукови и рибни ястия.


Карамфилът е изсушената, неотворена цветна пъпка на тропическото вечнозелено карамфилово дърво. Той е роден на островите Малуку в Индонезия, но се отглежда и в Шри Ланка, Индия, Танзания, Мадагаскар, Занзибар и другаде в тропическата Южна и Югоизточна Азия.

Карамфилът се използва както в цяла, така и в смляна форма в кулинарията и парфюмерията.


Карамфилът е уникален като подправка поради уникалния си вкус и аромат, който се използва както в сладки, така и в солени храни.

Той е често срещана съставка в индийската кухня, по-специално в garam masala.

Основна съставка в кухнята на Индия и Шри Ланка и някои видове тайландско къри и често се използва в комбинация с канела, индийско орехче или черен пипер в рецепти за ястия от тиква.

Тегло: 50 gr.

Поризход: Шри Ланка

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение
8.60 лв.
20.70 лв.
42.22 лв.
8.60 лв.
8.60 лв.
8.60 лв.
65.78 лв.